top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEline Verbeek

5 tips voor meer zelfliefde


Zelfliefde betekent dat je uitgaat van jouw eigen kracht en kwaliteiten - het lijkt wel positieve psychologie ;) - en je niet met andere vergelijkt. โ€‹Zelfliefde betekent dat je niet te streng en kritisch naar jezelf bent. Zelfliefde betekent dat je goed voor je lichaam zorgt, genoeg beweegt en voldoende gezond eet.

โ€‹

โ€‹๐˜ผ๐™˜๐™˜๐™š๐™ฅ๐™ฉ๐™š๐™š๐™ง ๐™Ÿ๐™š๐™ฏ๐™š๐™ก๐™› ๐™ซ๐™ค๐™ก๐™ก๐™š๐™™๐™ž๐™œ

โ€‹Makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het ;) Een makkelijke oefening die jezelf hierbij kan helpen is het omarmen van de minder mooie kanten van jezelf. Dus bijvoorbeeld: "Hoewel ik soms lui ben, accepteer ik mijzelf volledig en hou ik van mijzelf". Vervang 'lui' voor jouw minder mooie kant of eigenschap, en spreek de zin een paar keer hardop uit.

โ€‹

โ€‹๐™„๐™  ๐™๐™ค๐™ช ๐™ซ๐™–๐™ฃ ๐™ข๐™ž๐™Ÿ๐™ฏ๐™š๐™ก๐™›

โ€‹Een andere oefening is meerdere malen per dag "ik hou van mijzelf" zeggen. Bijvoorbeeld tijdens het autorijden, tijdens het tandenpoetsen en tijdens het huishouden. Klinkt gek, maar het werkt! Zoals je jezelf kan wijsmaken dat je dik en lelijk bent, zo kan je jezelf ook wijsmaken dat je van jezelf houdt, de moeite waard bent en mooi bent. Je onderbewuste neemt dit na een tijdje aan voor waarheid en dan ga je het echt geloven!

โ€‹

โ€‹๐™‘๐™ง๐™–๐™–๐™œ ๐™›๐™š๐™š๐™™๐™—๐™–๐™˜๐™ 

โ€‹Vind je het lastig om iets positiefs over jezelf te zeggen of te vinden? Vraag dan aan drie personen die dicht bij je staan om vijf positieve eigenschappen van jou op te noemen of op te schrijven. Wedden dat er veel meer moois aan jou te vinden is, dan je op voorhand had gedacht?!

โ€‹

โ€‹๐™•๐™ค๐™ง๐™œ ๐™œ๐™ค๐™š๐™™ ๐™ซ๐™ค๐™ค๐™ง ๐™Ÿ๐™š๐™ฏ๐™š๐™ก๐™›

โ€‹Ligt misschien voor de hand, toch schiet het er vaak bij in. Ben je moe? Ga dan op tijd naar bed. Heb je honger? Eet. Als je oprecht van jezelf houdt, dan zorg je met liefde voor jezelf. Dan voed je je lichaam met gezonde voeding. Dan stop je niet dagelijks rotzooi in je lijf. Dan zorg je voor rust, beweging en goede dagelijkse verzorging (en uiteraard kan een reep chocolade op zijn tijd best ;) anders zou het leven wel heel saai worden).

โ€‹

โ€‹๐™‘๐™š๐™ง๐™–๐™ฃ๐™™๐™š๐™ง ๐™ข๐™ค๐™š๐™ฉ๐™Ÿ๐™š๐™จ ๐™ž๐™ฃ ๐™ข๐™–๐™œ๐™Ÿ๐™š๐™จ

โ€‹Als jij van alles van jezelf moet, kijk dan eens kritisch naar wat รฉcht รฉcht รฉcht vandaag MOET. Meestal zijn dat maar weinig dingen. Magjes zijn de dingen die je graag wilt doen, maar eigenlijk wel kunnen wachten tot morgen (of volgende week). Door je "moetjes" te veranderen in "magjes", wordt je automatisch wat milder voor jezelf.

#liefde #zelfliefde #zelfzorg #zelfacceptatie #acceptatie

55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dacht ik vroeger altijd. Tegenwoordig zie ik dat anders. Of althans, probeer ik dat anders te zien ๐Ÿ˜‰ Ik sport - of beweeg - omdat: ๐Ÿซ Ik wat aan mijn conditie wil doen. Niet meer hijgen als een trekp

Post: Blog2_Post
bottom of page